Progressia Finance

Progressia Finance

HortiMax

HortiMaX is wereldwijd één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van proces- en bedrijfsautomatisering voor het professionele tuinbouwbedrijf.

De producten van HortiMaX leveren gebruikersvriendelijke, duurzame, efficiënte en innovatieve oplossingen op het gebied van Klimaat en Energie, Water en Voeding, Arbeid en Productiviteit en Bediening en Analyse. Om de internationale ambitie van HortiMaX vorm te geven en een de stevige positie in de tuinbouwmarkt te behouden is in onderling overleg met de aandeelhouder (Essent) besloten tot een strategische heroriëntatie van de HortiMaX groep.

HortiMax is opzoek gegaan naar een financieel interim manager die HortiMax kon helpen met het realiseren van de afsplitsing van het Essent concern.
HortiMaX is een 100% dochter van Essent NV. Financieel management vindt plaats vanuit Essent. Na interne doorgroei van de financieel manager binnen Essent is Niels Batstra eind januari 2011 op interim basis aangetrokken.
Als interim manager was Niels naast de ‘going concern’ activiteiten ook verantwoordelijk voor de implementatie van het strategisch groeiplan van HortiMaX. Dit plan omvatte ondermeer verbetering van de winstgevendheid en internationalisatie.

Niels was het onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van de overzichten voor het informatie memorandum en het vullen van de dataroom met diverse financiële stukken en analyses om het ‘due dilligence’ proces mogelijk te maken. Gedurende het proces van de strategische heroriëntatie, waarbij HortiMax op zoek gegaan is naar een nieuwe aandeelhouder heeft Niels laten zien dat hij als financieel eindverantwoordelijke en MT-lid, een uitstekende bijdrage heeft geleverd aan het (financieel) managen van de HortiMax groep en het verzorgen van de rapportages aan de aandeelhouder.

Niels is een hands-on manager die met een verfrissende blik en af en toe polariserende houding in staat is om de organisatie in beweging te krijgen. In korte tijd heeft de financiële afdeling de rapportages en stuurinformatie sterk verbeterd waardoor verschillende afdelingen een beter inzicht hebben gekregen in de waarde die wordt gecreëerd in de verschillende business processen. Voor de nieuw gevormde afdeling Global Solutions heeft Niels de gehele op te zetten administratieve organisatie beschreven. De aansturing van de zes dochterbedrijven in de verschillende Europese landen is verder geprofessionaliseerd. Ook heeft Niels een significante bijdrage levert bij de uitbouw van de business naar Noord-Amerika (Canada) en Mexico. Hier is de bij Niels aanwezig internationale ervaring van grote toegevoegde waarde geweest.

De combinatie van zijn gedegen kennis als registercontroller en zijn extraverte persoonlijkheid, waarbij hij aantoont te kunnen communiceren met alle lagen binnen de onderneming maakt Niels erg geschikt voor een grote verscheidenheid aan interim opdrachten. Ik kan hem daarom ook van harte aanbevelen.
 

Met vriendelijke groet,

Hans Roosken

Directeur
HortiMaX Holding BV

  Terug naar home

Progressia Holding BV

Valkenboslaan 56
2563 CM, 's-Gravenhage
M 06 - 38 21 60 31
E info@progressia.nl